Ultraljud Stockholm

Söker du efter en barnmorskemottagning som erbjuder ultraljud i Stockholm? I så fall kan vi hälsa dig varmt välkommen till Hedda Hela Livet. Vi är den varma mottagningen som erbjuder alla föräldrar som önskar ultraljud. 

I Stockholm finns vi på två adresser i innerstan, klicka på knapparna nedan för din närmaste mottagning

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och är barnmorskor med lång erfarenhet av graviditet, förlossning och eftervård. Hos oss lägger vi stort fokus på dig, som är blivande mamma, och vill att du ska må så bra som möjligt.

Vi vill att du ska känna dig trygg under hela graviditeten. Där kan vår kunskap samt information till dig och det ultraljud som vi erbjuder, kan ge dig den trygghet som vi vill att du ska ha.

ultraljud stockholm

Tidigt ultraljud Stockholm

Önskar du ett tidigt ultraljud (TUL) i Stockholm? Vi erbjuder tidigt ultraljud, så tidigt som från och med vecka 7. Ett ultraljud är till för att du som är gravid och väntar barn ska få så mycket information om din baby och så tidigt som möjlig. Kanske du vill veta hur ditt lilla barn mår och att allt står väl till med både barn och moderkaka? Förutom ultraljud kan vi även erbjuda KUB test och NIPT test som ger ännu mer information om ditt barn och hur graviditeten fortskrider.

Att göra ett ultraljud är helt ofarligt, ditt barn tar ingen skada under ett ultraljud.

Hur går ett ultraljud till?

När du kommer till oss får du lägga dig ner på en skön brits.
Sedan får du lite gel på magen, och vår ultraljudsexpert för en ultraljudsgivare över magen, där barnet ligger inbäddat i moderkakan.

En ultraljudsgivare gör inte ont. Gelén på magen gör så att ultraljudsexperten kan föra den fram och tillbaka på magen och på så sätt få olika bilder av ditt barn. Vi kan även förse dig med bilder och film när barnmorskan för ultraljudsgivaren över magen och ser barnet från olika håll.

Under ultraljudet mäter barnmorskan längd på lårben, ryggrad, skallens storlek och mängden fostervatten för att mäta hur långt babyn har kommit i sin tillväxt.

Tidigt ultraljud – redan i vecka vecka 7

Vid ett tidigt ultraljud, i vecka 7 så kan det vara svårt att se babyn genom ultraljud på magen. Då kan en barnmorska göra ett vaginalt ultraljud, så att du ändå kan få se barnet i ett tidigt skede. Ofta kan det vara svårt att se vad som är vad, vid ett tidigt ultraljud, men vi svarar på alla dina frågor så gott vi kan.

Privat ultraljud Stockholm

Ett besök för privat ultraljud i Stockholm kostar ingenting extra. All mödra- och barnavård på en mottagning är gratis för alla mammor. Det bekostas via skattesystemet. 

Skillnad på ett "vanligt" ultraljud och privat ultraljud?

Du som mamma, betalar alltså ingenting för mödravården som du antingen får vi en privat barnmorskemottagning eller en regional sådan.

Det som skiljer sig mellan privat ultraljud och en regionens barnmorskemottagning är att en privat barnmorskemottagning ägs av ett företag, medans den regionala barnmorskemottagningen ägs av regionen.

En annan skillnad är möjligheten att kunna gå på ultraljud tidigare genom privat ultraljudsmottagningar, såsom våran. Genom andra ”icke-privata” mottagningar erbjuds man först vecka 18 – 20.

Vad kan man se på ultraljud?

Exempel på vad man kan se på ett ultraljud är:

 • Om du bär på fler än ett barn, såsom tvillingar eller trillingar
 • Hur långt gången din graviditet är
 • Hur graviditeten fortgår
 • Hur mycket fostervatten som du har
 • Var moderkakan sitter
 • Om det finns avvikelser

Om du vill, kan man i vissa lägen se vilket kön barnet har. Om du hellre önskar att inte ta reda på det kan barnmorskan dölja det. 

Men det är alltid helt säkert om man kan se barnets kön, eller om man är 100% säker att det man ser är korrekt. Detta beror bland annat på hur barnet ligger i magen under ultraljudet samt hur långt gången man är.

Eftersom att intresset för att ta reda på kön varierar, kan ni vara trygga i att våra barnmorskor aldrig berättar utan att det efterfrågas.

Tyvärr kan ett ultraljud inte ge alla svar som man kanske har, men med KUB test och NIPT test kan de tillsammans med ultraljud ge mer heltäckande svar på de frågor som du kanske har.

Ta kontakt med oss, för frågor eller rådgivning!

Ytterligare Information

Vi gör alla typer av ultraljud för gravida kvinnor.

 • Tidig datering/Viabilitet
 • KUB
 • NIPT efter KUB
 • RUL-Rutinultraljud
 • Tillväxtkontroller- från vecka 24
 • Flöden
 • 41+0 Ultraljud
 

Våra ultraljudsmottagning har de senaste ultraljudsmaskinerna från GE. Vilket innebär att vi har en mycket hög kvalitet på våra undersökningar.

Vi bildlagrar våra undersökningar som en del av vår kvalitetssäkring. 

Vi samarbetar med Centrum för fostermedicin på Nya Karolinska.

Medicinskt ansvarig läkare är Maria Stefopoulou, överläkare på CFM, Nya Karolinska.

Våra medarbetare

Maria Lindgren
Jessica Bergstrand   
Karin Sandstedt

Prisinformation

Inskrivna på Hedda barnmorskemottagning och gravida med remiss från annan barnmorskemottagning betalar inte för själva ultraljudet.

De som önskar extra ultraljud utöver basprogram betalar själva för ultraljudet.

Alla ultraljud utförs endast på medicinsk indikation.

Prislista

Tidigt ultraljud från vecka  7+0,  800 :-

KUB , 1500 :-

KUB tvillingar 1900:-

Rutinultraljud  800:-

Rutinultraljud tvillingar  1200:-

Tillväxt 800:-

Tillväxt tvillingar 1200:-

NIPT endast blodprov 5500:-

NIPT med ultraljud 6000:-

Bilder 100:-

MMS 100:-

Omdömen - Vår ultaljudsmottagning