Svårt att bli gravid

Har du eller ni det svårt att bli gravida? I så fall är du välkommen till Hedda Hela Livet som har egna fertilitetskliniker i Stockholm

Om du har märkt att det är svårt att bli gravid så kan det ha några olika orsaker. Din ålder, livsstil, hälsa, träning och hur du mår mentalt – allt sådant påverkar din förmåga att bli gravid. Själ och kropp hänger ihop, vilket även påverkar dig mer än du tror. 

Om du oroar dig för att inte bli gravid, så kan det också att bli svårare att bli gravid – och tvärtom. Vi erbjuder rådgivning kring allt det som du tycker är svårt gällande graviditet. Men om vi tillsammans tar reda på orsakerna och gör en riktig fertilitetsutredning så får du hjälp. Tillsammans med dig kan vi göra en fertilitets utredningen eller så gör vi en fertilitets utredning med dig tillsammans med din partner. 

Vår klinik ligger på Humlegårdsgatan 20 i Stockholm.

Många tänker att det är svårt att bli gravid efter missfall eller att det är svårt att bli gravid med barn nummer två. Men om du en gång har blivit gravid så finns ju bästa tänkbara förutsättningarna där för att ni ska kunna få barn igen. Ibland blir det så när man får barn, att man inte riktigt hinner ha ett aktivt sexliv, vilket direkt påverkar era möjligheter att bli gravida med andra barnet.

Svårt att bli gravid

Lösningar när det är svårt att bli gravid

Genom att ta reda på orsakerna till att det kanske är svårt att bli gravid så blir det sedan lättare att inleda en fertilitetsbehandling.

 

Exempel på framgångsrika fertilitetsbehandlingar:

 

  1. Stimulerad ägglossning. Det finns möjlighet att stimulera en mer frekvent ägglossning hos kvinnan om det är så att du har en oregelbunden ägglossning.
  2. Insemination. Detta utförs manuellt så vi för in mannens spermier in i kvinnans livmoder. När sedan spermierna möter ägget som blir befruktat och åstadkommer det sedan en graviditet. För enkönade par är detta enda sättet att få barn.
  3. IVF behandling. Detta är det mest kända sättet att bli gravid. Då hjälper vi till så att spermie och ägg hittar till varandra. Ägg tas ur kvinnans kropp. De sammanförs med mannens spermier in vitro. För säkerhets skull tar vi ut flera ägg som vi befruktar med mannens spermier. Det befruktade ägget så placerar vi det in i kvinnans livmoder, där det sedan kan börja växa. Olika fertilitetskliniker gör på olika sätt. Några tar ut det befruktade embryot ur kvinnans kropp som hon sedan kan välja att antingen frysa ner, lägger in flera embryon samtidigt eller endast väljer ut ett enda.
  4. Äggdonation. Om kvinnan inte har tillräckligt fertila ägg, så kan en äggdonation komma till stånd. I Sverige är det helt lagligt att både donera ägg och spermier för en graviditet.
  5. Spermiedonation. Om inte mannens spermier är livsdugliga så kan ni välja att få spermier ur en spermiedonation. Det är  möjligt om mannens spermier inte är livsdugliga.
  6. Hämta spermier ur mannens testiklar eller bitestiklar. Om det kommer ut för få spermier eller inga alls när mannen ejakulerar, så kan vi på kirurgisk väg hämta friska spermier ur mannens kropp. Efter det kan vi sedan inseminera dem i kvinnans kropp eller göra en IVF behandling.
 
 

Ring oss när du har funderingar och tankar om du tycker det är svårt att bli gravid så hjälper vi dig!