Preventivmedel Stockholm

Den som nyss har fött barn kan behöva få ett bra preventivmedel efter graviditet. Letar du efter en bra mottagning, är du varmt välkommen till oss för att få preventivmedel i Stockholm.  

Vi finns centralt, på Sveavägen 17 och Humlegårdsgatan 20. Här tar vi emot besök både för preventivmedel, mödravård och barnavård.

Preventivmedel som passar dig

Att få ett väl fungerande preventivmedel som passar dig och din livsstil är mycket viktigt, anser vi. Därför är det bra att komma till oss och samtala om vad som kan blir bra för dig. 

 

Alla preventivmedel passar inte alla och de allra flesta vill ha ett bra preventivmedel som fungerar i längden. Ingen ska behöva bli sjuk eller få biverkningar av sitt preventivmedel. Därför är det bra att komma till oss, om du söker efter ett bra preventivmedel eller om det preventivmedel som du har just nu, inte fungerar för dig.

Preventivmedel i Stockholm – pris

Att komma till oss, till vår mottagning i Stockholm, och alla preventivmedel, är gratis upp till och med det år som du fyller 20. Från det år som du fyller 21, till och med det år som du är 25, får du subventioner (ekonomiskt stöd) för ditt preventivmedel. När du har fyllt 26 år betalar du hela kostnaden för preventivmedel själv.  För övrigt är alla besök hos oss gratis, vilket gäller alla mödravårdscentraler och mottagningar för specialistmödravård.

Vilket p piller är bäst?

Tyvärr finns det inte ett rakt svar på den frågan direkt, eftersom att alla preventivmedel ger olika effekter och biverkningar på olika människor.

P piller är annars, för de allra flesta det bästa tänkbara alternativet. Det är lätt att ta, med få biverkningar och det finns flera olika slags P piller. Om det ena inte fungerar så finns det andra P piller som kan göra det. Vi har stor erfarenhet av olika P piller, så kom in och ställ alla dina frågor till oss; vi hjälper dig gärna så att du hittar det bästa tänkbara P pillret.

Förnya P piller online

Vi på Hedda hela livet har en egen app, som är lätt för dig att bland annat förnya P piller online. För mer om just detta besök gärna vår sida om förnya p piller online

I appen kan du även chatta och få till ett möte för att få rådgivning och mycket mer!

Preventivmedel stockholm

Olika preventivmedel

Vill du inte ta P piller så finns det andra alternativ: 

Sätta in p-stav i Stockholm

En P stav är en mjuk plaststav som innehåller könshormonet gestagen. Den är liten, ungefär lika lång som en tändsticka, och vi för den in i livmodern där den förhindrar en ägglossning och på det sättet ser till så att du inte blir gravid.

Vad är P Spruta?

En P spruta får du av oss var tredje månad och ger ett riktigt bra skydd mot graviditet. Vi ger sprutan så att du inte känner av den och den förhindrar en ägglossning, som är till för att du ska kunna bli gravid. Ofta försvinner också mensen, vilket många tycker om och gärna vill ha. Den enda nackdelen med en P spruta är att den inte skyddar mot könssjukdomar. För övrigt finns det få nackdelar med den. Du slipper oroa dig för att du har missat att ta ett P piller.

 

Sätta in Spiral i Stockholm

Vi kan även hjälpa dig med rådgivning inför att använda och framförallt sätta in spiral. Har du testat flera medel och metoder tidigare – men känner att du får för många biverkningar – finns det andra preventivmedel, såsom hormonspiral, kopparspiral, pessar och kondom för honom och femidom för dig. De sistnämnda rekommenderar vi alltid, då det effektivt skyddar mot könssjukdomar och tillsammans med spermiedödande gel får du ett fullvärdigt skydd mot graviditet.

Hormonspiraler brukar vi rekommendera för dig som har fött barn, eftersom livmodern har vidgats och det blir lättare att föra in en hormonspiral, medan en kopparspiral är bäst för dig som ännu inte har fått barn, då den är lätt att föra in i livmodern. 

En pessar är som en liten kopp, som du för in och lägger på livmodertappen, som du kan känna långt in i slidan. Den brukar vi rekommendera att använda med en spermiedödande gel innan så att du får ett heltäckande skydd mot graviditet. Den lägger du också in före ett samlag så att du är skyddad mot graviditet.

 

Ta kontakt med oss på Hedda Hela Livet så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig!