Preventivmedel Malmö

Bor du i Malmö är du varmt välkommen till oss för att få preventivmedel i Malmö. Vi finns centralt, på Storgatan 5 i Malmö. Här tar vi emot både för preventivmedel, mödravård, barnavård och sexterapi.

Vi finns centralt, på Sveavägen 17 och Humlegårdsgatan 20. Här tar vi emot besök både för preventivmedel, mödravård och barnavård.

Vi har barnmorskor i Malmö som kan ge dig råd och stöd kring olika preventivmedel. Att få ett preventivmedel som passar dig och din livsstil är mycket viktigt, anser vi. Därför är du välkommen att samtala om hur du lever för att få så bra information att vi kan föreslå ett bra preventivmedel för dig. 

Allt passar ju inte alla, och många vill ha ett bra preventivmedel som fungerar i längden. Ingen ska behöva bli sjuk av sitt preventivmedel eller biverkningar. Därför är det bra att återkomma till oss, om det skulle vara så att det preventivmedel som du har, inte fungerar för dig.

Vill du veta mer om parterapi? Läs mer här.

Preventivmedel malmö

Förnya p-piller

Hos oss kan du förnya recept för p-piller via kontakt med oss. Vi erbjuder dessutom möjlighet att förnya p-piller online!

För många är P-piller det bästa tänkbara preventivmedlet, för andra är det inte det. Men för den som inte får biverkningar, eller som har väldigt oregelbunden menstruation, så hjälper P piller för att få den mer regelbunden. Är det så att du vill bli gravid, så kan det vara bra att under en tid innan du försöker bli gravid, tar ett annat preventivmedel. Detta för att kroppen ska få chans att återhämta sig och anpassas för en kommande graviditet. 

P piller är annars, för de allra flesta det bästa tänkbara alternativet. Det är lätt att ta, med få biverkningar och det finns flera olika slags p piller. Om det ena inte fungerar så finns det andra slags P piller som kan hjälpa dig. Vi har stor erfarenhet av olika p piller, så kom in och ställ alla dina frågor till oss; vi hjälper dig gärna så att du hittar det bästa tänkbara p pillret i Malmö!

Preventivmedel med få biverkningar

Som tur är, så finns det några olika preventivmedel. Efter en konsultation med oss kan vi ge dig goda råd om vilka preventivmedel som passar dig bäst och ger minst biverkningar. Om P piller inte passar dig, för att de kanske ger biverkningar så finns det även:

 

  1. Hormonspiral – en hormonspiral brukar rekommenderas för kvinnor som har fött barn, eftersom livmodern har vidgats av graviditeten och det blir lättare att föra in en hormonspiral
  2. Kopparspiral – en kopparspiral är väldigt bra för alla som vill försäkra sig om att inte bli gravida men som ännu inte har fött barn, då den är lätt att föra in i livmodern, men tänk på att den inte skyddar mot könssjukdomar. Om du vill det, så är en kondom och kopparspiral det bästa tänkbara skyddet, både mot graviditet och som skydd mot könssjukdomar.
  3. P stav – detta är en mjuk plaststav som innehåller könshormonet gestagen, och är liten, ungefär lika lång som en tändsticka. Den för man in i livmodern där den förhindrar en ägglossning och på det sättet ser till så att du inte blir gravid.
  4. P spruta – en p spruta får du av oss var tredje månad och ger ett riktigt bra skydd mot graviditet. Vi ger sprutan så att du inte känner av den och den förhindrar en ägglossning, som är till för att du ska kunna bli gravid. Ofta försvinner också mensen, vilket många tycker om och gärna vill ha. Den enda nackdelen med en p spruta är att den inte skyddar mot könssjukdomar, annars finns det få nackdelar med detta. Du slipper oroa dig för att du har missat att ta ett p piller.
  5. P plåster – ett p plåster fungerar ungefär som en p spruta, och förhindrar att du får någon ägglossning. Du bestämmer var på kroppen som du vill ha ditt p plåster som du bär i sju dagar. Sedan byter du p plåster. Den gör så att du får ett jämnare flöde könshormonet gestagen som förhindrar ägglossning. Efter 4 veckor, gör du en paus och får då en menstruation i 1 vecka. Sedan sätter du på ett nytt plåster och är du skyddad mot graviditet under alla veckor.Minipiller
  6. P ring – den förs in inuti slidan, ungefär som du lägger in en tampong. Den ska sitta där under 3 veckor och den fjärde tar du bort den. Under den veckan får du en mensliknande blödning. Och då har du ett skydd mot graviditet även när inte p ringen är på plats.P-piller 
  7. Kondom – det finns kondomer för både kvinnor och män. Det är inte alla som känner till det, men även en kvinna kan lägga på en kondom. Den kallas för femidom, och skyddar mot könssjukdomar. Ofta brukar vi rekommendera att använda den med en spermiedödande gel innan man använder både kondom och femidom.
  8. Pessar – en pessar är som en liten kopp, som du för in och lägger på livmodertappen, som du kan känna långt in i slidan. Den brukar vi rekommendera att använda med en spermiedödande gel innan så att du får ett heltäckande skydd mot graviditet.

 

Ta kontakt med oss på Hedda Hela Livet i Malmö så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig!