KUB test Malmö

Varmt välkommen till oss på Hedda Hela Livet! Vi är en mödravårdscentral i Malmö som erbjuder KUB test i Malmö. Vår mottagning finns i centrala Malmö, på Storgatan 5 och vi är en auktoriserad ultraljudsmottagning med specialister på ultraljud och mödravård.

 

Att få ett KUB test tidigt under graviditeten kan vara en lättnad om det är så att du är orolig över hur ditt lilla barn mår. Om du har varit med om oväntade eller obehagliga upplevelser från tidigare graviditeter så kan ett tidigt ultraljud och blodprov, det vill säga ett KUB test bli en lättnad, när du får veta hur ditt barn mår och om graviditeten fortsätter som planerat. 

Boka KUB-test i Malmö

Inskrivna på Hedda barnmorskemottagning och gravida med remiss från annan barnmorskemottagning betalar inte för själva ultraljudet.

Klicka vidare nedan för att komma till nedan för din vår barnmorskemottagning i Malmö

Kub test malmö

Varför gör man KUB-test?

KUB görs i tidig graviditet och är en undersökning man utför för att ta reda på sannolikheten att ett foster har en kromosomavvikelse. Med hjälp av ultraljud mäter man vätskespaltens bredd i fostrets nacke. Tillsammans blodprov samt några andra faktorer kan man därefter få fram och räkna ut sannolikheten för kromosomavvikelse. 

Efter att man får svar och sannolikheten, så finns det möjlighet för dig att bestämma dig för hur du ska göra med din graviditet. För din del kan det vara bäst att förbereda dig mentalt för hur du vill göra med den informationen. Du behöver aldrig känna dig ensam med dina frågor och funderingar när du får mer information om din graviditet och om ditt barn. Vi kommer att stå vid din sida, så att du får allt stöd som du behöver och svar på dina frågor! Vi vet att denna del i gravidet kan kännas viktig och därmed har du alltid möjlighet att kontakta oss för frågor!

Måste man göra KUB?

Givetvis är det frivilligt att göra KUB. Du som gravid är den som bestämmer om du vill göra undersökningen eller ej.

Det som är bra att tänka på är att KUB inte kan göras när som helst, utan mellan vecka 11 – 14.

 

Vår ultraljudsmottagning med barnmorskemottagning arbetar på uppdrag av region Skåne. Det innebär att du som kommer till oss får exakt samma mödravård som i resten av Region Skåne. Men hos oss kan du även få både tidiga ultraljud och privata ultraljud. Detta erbjuder vi för att du, och vi, snabbt ska få reda på hur det står till med dig och ditt lilla barn. Hos oss ser vi till så att du ska få känna dig trygg och få svar på alla eventuella frågor.