Fertilitetsklinik Stockholm

Behöver du eller ni få tag i en bra fertilitetsklinik i Stockholm? Då är ni varmt välkommen till oss på Hedda Hela livet!

Om ni vill göra en fertilitets utredning så är ni välkomna till oss på Hedda Hela Livet! Vi erbjuder fertilitetsutredning och gör fertilitetstest för kvinnor och män. Vi kan även ge dig rådgivning för dig som tycker det är svårt att blir gravid.

Vår klinik ligger på Humlegårdsgatan 20 i Stockholm.

Att vara orolig för om ni kan få barn kan vara ganska tungt och inte helt lätt. Oron kan öka när eller om man läser om andras infertilitet och får höra om att det är svårt att bli gravid. Just själva oron i sig kan göra det ännu svårare att bli gravid. Vi har sett att oro påverkar möjligheten till graviditet, kropp och själ hänger ju ihop. På vår fertilitetsklinik har vi full förståelse för den oro som det kan medföra om man inte blir gravid på en gång. 

Genom att få rätt fertilitetsbehandling så brukar hoppet tändas för dem som vill få barn. Det är bättre att komma till oss, än att oroa sig. Därför är ni varmt välkomna till oss. 

Genom att få veta hur det är ställt för dig som är kvinna eller man – och göra en ordentlig fertilitets utredning så får du veta hur det är. Då slipper du oroa dig och kan istället slappna av. 

Läs mer om vår gynekologiska mottagning i Stockholm här.

Fertilitetsklinik Stockholm

Privat fertilitetsklinik i stockholm

Oberoende om du önskar få en fertilitets utredning eller en fertilitetsbehandling så är du välkommen till oss. Hos oss arbetar specialister inom fertilitet för både kvinnor och män. Utvecklingen inom allt som rör fertilitet, såsom orsaker och behandlingar av infertilitet, går mycket snabbt framåt. 

Många av våra behandlingsmetoder är framgångsrika. Så gör slag i saken och kontakta oss på Hedda Hela Livet så sätter vi upp ett initialt besök. Beroende på orsaken till infertiliteten så finns det behandling för det. Ibland kan bara rådgivning göra att man slappnar av, vilket hjälp till få barn. Orsakerna till infertilitet kan vara olika; vilken ålder som man försöker få barn spelar roll, liksom vilken livsstil som man har. Att röka och regelbundet dricka alkohol är också faktorer som spelar in, liksom en sund eller osund livsstil, såsom träning.

 

Fertilitetsbehandlingar som funkar

Dessa fertilitetsbehandlingar finns och erbjuds av oss:

  1. Stimulerad ägglossning. Det finns möjlighet att stimulera en mer frekvent ägglossning, om det är så att kvinnan har oregelbunden ägglossning.
  2. Insemination. Detta är inte IVF, utan en manuell åtgärd där man för in mannens spermier till kvinnans livmoder, där spermierna möter ägget som blir befruktat och ger en graviditet. För enkönade par är detta enda sättet att få barn.
  3. IVF behandling. Det kanske mest kända sättet att bli gravid är genom att hjälpa till så att spermie och ägg hittar till varandra. Äggen tas ut ur kvinnans kropp och de sammanförs med mannens spermier. När ägget sedan är befruktat så placeras det befruktade ägget i kvinnans livmoder där det sedan kan börja växa. Olika fertilitetskliniker gör olika, vissa tar ut embryot och sedan väljer att antingen frysa ner embryo, lägger in flera embryon samtidigt eller väljer ut ett enda.
  4. Få en äggdonation. Om kvinnan inte har tillräckligt fertila ägg, så kan en äggdonation komma till stånd. I Sverige är det helt lagligt att både donera ägg och spermier för en graviditet.
  5. Hämta spermier ur mannens testiklar eller bitestiklar. Om det kommer ut för få spermier när mannen ejakulerar, så kan man på kirurgisk väg hämta friska spermier ur mannens kropp och sedan antingen inseminera dem i kvinnans kropp eller göra en IVF behandling.

 

Vi tar emot dig som vill komma ensam eller tillsammans med din partner till din fertilitetsklinik i Stockholm!